Alla inlägg den 13 januari 2009

Av P o T - 13 januari 2009 18:15

Nu har vi ändrat i ritningarna, mejlat iväg och arkitekten är nästan klar. Då ringer maken till Mälarvillan för att få en ungefärlig kostnad. De ser ut som om vårt drömhus blir alldeles för dyrt :((((


Men det måste gå på nåt sätt, även om vi kanske måste välja bort vissa saker.


Kan inte tänka mig att det ska vara så stor skillnad i pris mellan ett hus på 160 kvm jmf med 195 kvm. Det kan inte vara det! Det innebär ju inte ett extra badrum, eller ett extra kök. Det är kontruktionen som skiljer. större platta bl a.


När vi tänker på hur det kändes att gå in i ett hus som är 90 kvm jmft med huset som var 120 kvm på nv, vilken skillnad, Det ena kändes som att komma hem medan det andra kändes som att, det var för litet, ett rum för lite, för många väggar, instängt. Då kan vi ju lika väl bo kvar här.


Maken och jag är nog ganska överens om att vi vill ha HUSET med stort H. Med det menar vi absolut inte nån lyxvilla. Om inte kan det vara. Dessutom tänker vi inte skuldsätta oss upp över öronen. Vi planerar en adoption till, att en av oss kan arbeta deltid...


Ritningarna, ja det enda vi kan säga om dom är att orginalet Villa Nybro från Smålandsvillan är finare. Det där med förhöjt väggliv, 27 graders lutning, ja det gör att hela den där moderna känslan över huset går förlorad. Fast det ska ju tilläggas att höja vägglivet är ett 'billigt' sätt att öka boytan. Fönstrena vi valt till är dock rktigt snyggt..


Men å andra sidan blev skillnaden i boyta bara 20 kvm, 195 kvm vs. 211 kvm. inte mkt.


Nä det blir till att fundera mera, invänta arkitekten och nytt möte md mälarvllan. V ve ju att de tänker smart och vi känenr att de säkert komemr hitta lösningar som gör att vi får vårt drömhus. Så vi är ganska lugna.


Det finns så många fina hus att välja mellan. Det är en djungel att ta sig igenom. Men om man väl lyckats hitta något som stämmer med en gång (läs för 3 år sedan) så ska man ju satsa på det och inte kompromissa bort det hela. Vad är då meningen med att bygga nytt?


Så kanske vet vi mer om en vecka, kanske om två.


Vi tänker fortf att huset borde vara klart nån gång i juni. För mälarvillan verkar kunna skynda på bygglov iom att d är ett lokalt företag. Det känns oxå tryggt! En annan sak, Mälarvillan är alltid tillgängliga och Anders vår kontakt håller sig positiv trots våra ändringar och svängningar så därför känns det som om de bryr sig om att vi faktiskt blir nöjda. Eller inte bara nöjda utan älskar vårt nya hus.


F tycker att det är jättekonstigt att 90% av hennes leksaker är undanplockade iom visningarna. Hon har flippat totalt idag, hittat på en massa hyss. Hade hon haft en snickarboa, ja då hade hon suttit där hela dagen, det vill jag lova...


Det var nuläget för den här gången.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards